Eduskuntavaalit

Olen ehdolla eduskuntaan, koska uskon Varsinais-Suomen tarvitsevan tavallisessa arjessa kiinni olevan edustajan, joka osaa katsoa päätettäviä asioita myös laajemmassa mittakaavassa.

Yhteisten asioiden hoitaminen on minulle sydämenasia kunnallispoliitikkona, Kokoomuksen piirihallituksen ja puoluevaltuuston jäsenenä, yhdistysaktiivina sekä kirkkovaltuutettuna.

Perheenäitinä olen käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen. Elantoni ansaitsen yrittäjänä ja maanviljelijänä sekä maaseutualojen henkilöstöasiantuntijana. Koulutukseltani olen oikeustradenomi ja vestonomi.

Perinteiset arvot kuten oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja yrittäjyys ohjaavat työtäni hyvinvoinnin ja elinvoiman edistämisessä. Palveluista päätettäessä pitää talousseikkojen lisäksi kuunnella kansalaisia ja erilaisten yhteisöjen ääntä.

Suomen hyvinvointi ja menestys rakentuvat erilaisten alueiden vahvuuksista. Tarvitsemme kehittyvän kaupunkirakenteen tueksi elinvoimaisen maaseudun pysyäksemme kilpailukykyisenä. Digitalisoitumisesta huolimatta myös seutukaupungit tulee nähdä valtion lähitoimipisteiden sijoittamispaikkana.

Liikenneyhteyksistä tulee huolehtia entistä paremmin. Esimerkiksi Turku-Helsinki-Tampere -kasvukolmio muodostaa Pohjoismaiden suurimman yhtenäisen työssäkäyntialueen ja sitä kautta mahdollistaa kansainväliset investoinnit, kilpailukyvyn kasvun ja koko Etelä-Suomen elinvoimaisuuden. Huonokuntoisen tiestön takana on tällä hetkellä useimmiten myös kotimainen ruoka ja energiavarannot. Näihin hankkeisiin tulee hakea nykyistä enemmän EU-rahaa. Poliittisilla päätöksillä tulee mahdollistaa yksilöiden ja yritysten toiminnan ja kasvun edellytykset kaikissa toimintaympäristöissä.

Näen, että yhteiskuntamme tulee tarjota laadukkaat koulutusmahdollisuudet kehittyäkseen ja pysyäkseen toimivana. Erityisesti tekniikan alaa tulee vahvistaa Varsinais-Suomessa aina DI-koulutukseen asti.

Turvallisuuteen liittyvää toimintaa tulee kehittää suomalaisen demokratian ja hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Sanna Pitkänen